Kanttinauhaa ja moulinelankaa

Ostoksilla. Kanttinauhaa ja Moulinelankaa esineiden merkitsemiseen. Kaikkiin esineisiin kun ei voi numeroa maalata. Kyllä on museotyö monipuolista, jopa käsityötaidot tulevat tarpeeseen!

Valkoinen kanttinauha kastellaan vedessä ja kuivataan. Numero ommellaan kanttinauhaan mouline-langan kahdella säikeellä, jonka jälkeen se kiinnitetään esineeseen valkoisella puuvillakoneompelulangalla. Kanttinauhan päät taitetaan sisään ja lappu ommellaan varsipistoin reunoista kiinni.

Käsinkirjaillun numeron ovat tähän mennessä saamassa ainakin huopakankainen musteenkuivain ja siankarvaköysinippu.

One thought on “Kanttinauhaa ja moulinelankaa

  1. Cassiel

    Ulla: Kiitos vaan, ehke4 suora mekon malli sopii te4mmf6selle suoralle vyllarotyapitle..? Vyf6lle4 saa sitten ve4he4n muotojakin esille Maalinraaputushomma ei kuulosta mukavalta pitemme4n pe4e4lle. Onneksi olette jo maalausvaiheessa ja siine4kin loppusuoralla. Kahdestaanko (tai nelje4ste4e4n?) olette urakoineet? Ja mite4 ve4rie4 piste4tte pintaan?violet: Kiitos sinnekin! Kangas tosiaan toimii tuossa mallissa ja silitys tekisi viele4 poikaa Totta tuo liiviasia. Pite4e4 olla olkaimettomat tai sitten lf6ysin viime syksyne4 sellaisen mallin, jossa olkaimet menee takana ristiin ja kiinnitys on edesse4.

Vastaa