Tunnetko Sysmän paikallishistoriaa?

Esine: LASTENTUOLI (sininen, puinen, pieni.) TekstiLastentuoli on kuulunut kirkkoherra Selenin perheelle. Mamselli Selen piti 1850-luvulla yksityiskoulua Wäihkölässä, minne muutettiin perheen isän kuoltua.

Kysymys: Wäihkölä = Väihkylä? Kuka/ketkä muuttivat Wäihkölän yksityiskouluun, kun perheenisä kuoli? Lisätietoa aiheesta?

Kuva: Ida talvisäässä, reppu selässä, maitotonkka kädessä. Teksti: Ida Pulkkanen Puustellin pihassa pula-aikana lähdössä Helsinkiin. Vasemmassa kädessä on matkalaukku lpsen vaatteita varten. Oikeassa kädessä lääkäreille lahjaksi vietävä hinkillinen sysmäläistä piimää. Edessä korissa (niskalenkissä) viikon vanha vauva, jolla on jääpussi päässä ja lämpöpullot jaloissa.

Kysymys: Miksi jääpussi päässä ja lämpöpullot jaloissa? Ja minne Ida vie viikon vanhaa vauvaa?


Vastaa